Paras nettimoninpeli vuonna 2015

Verkkomoninpelien maailmassa sattuu ja tapahtuu jokainen hetki. Ja kyseessä ei ole pelkästään pelaaminen, vaan myös pelien jatkuva ja väsymätön kehitys. Näin ollen parhaiden nettimonipelien valinta on todella vaikea tehtävä. Antakaamme siis tällä kertaa mahdollisuus vähemmän tunnetulle pelille.

H1Z1 on 3D-pohjainen Zombie survival -peli, jossa pelaajan tehtävänä on yksinkertaisesti selvitä armottomassa apokalyptisessa ympäristössä. Toisin kuin esimerkiksi Konamin Resident Evil -peleissä, H1Z1:ssä ei ole tehtäviä tai muuta elämää suurempaa tarkoitusta. Avoimen maailman niityillä sinun tehtäväsi on siis yksinkertaisesti selviytyä päivien ja öiden yli joutumatta zombien aamu-, väli-, tai iltapalaksi. Tämä tehtävä ei kuitenkaan ole erityisen yksinkertaista.

Massiivisessa avoimen maailman pelissä sinun on liikuttava alati varovasti etsien rakennuksista tarvikkeita selviytymiseen. Joskus pelaajan on tehtävä vaikeita valintoja selviytymisensä suhteen. Esimerkiksi ampuma- tai purentahaavan peittämiseksi pelaajan pitää repiä vaatekappaleesta osa, mutta tämä jättää hänet armottomien luonnonvoimien varaan: pelaaja voi nimittäin sairastua flunssaan tai muuhun pöpötautiin ilman kunnollista suojausta.

Pelaajan pitää myös esimerkiksi tarkkailla nälkää ja janoa, mutta hyväksi onneksi vesipulloja voi täyttää järvestä tai sateen avulla. Ajoittain pelaaja saattaa kompuroida toimivan ajoneuvon luo, jota hän voi käyttää liikkumiseen säästäen energiaa. Lopulta pelaaja voi rakentaa itselleen linnakkeen ja puolustaa sitä ajoittain löytyvillä ammuksilla ja aseilla.

Kyseessä on erittäin koukuttava peli, jonka parissa tunnit, päivät ja kuukaudet vierähtävät varsin nopeasti.